Szakma Sztárja

Vissza az előző oldalra

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A rendezvénynek a Hungexpo Vásárközpont ad otthont.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai" szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe" szlogen jegyében.

Szövetségünk folytatva a HELLOKERÁMIA programot 2023.április 24-én részt vesz a nagysikerű Szakma Sztárja országos rendezvényén, a Hungexpo területén, amelyen örömmel várjunk minden érdeklődőt. A belépés ingyenes.

Szövetségünk standján a hazai kerámiaipar és a szakma oktatásában résztvevő intézmények megismertetése mellett interaktív bemutatót tartanak a Fischer Mór Porcelánipari Szakközépiskola végzős tanulói, az érdeklődők megismerkedhetnek és kipróbálhatják a hagyományos korongozást és egy 3D porcelánnyomtató működését is láthatják a Miskolci Egyetem Kerámia Intézetének jóvoltából.

Kisfilm a kerámia szakma bemutatójáról itt