a-keramiamegoldasokrol
Kerámiamegoldásokról

Ceramic Applications címmel jelent meg a német Göller Verlag szakmai kiadó gondozásában a legújabb kerámia alkalmazásokat bemutató folyóirat.

energia-arak-az-eu-ban
Energia árak az EU-ban

Az Európai Bizottság közzétette az európai energiaárakról szóló jelentését, melyben az energiaintenzív iparágak között a tégla és cserép, valamint a burkolóipar is szerepel.

uj-technologia
Új technológia

Új gyártástechnológia a Bakony Ipari Kerámia Kft-nél. Ezzel nagy átmérőjű, precíziósan megmunkált kerámia dugattyúk gyártása vált lehetővé.

szaniter-a-vilagban
Szaniter a világban

Kiváló évet zárt a világ szaniteripara 2017-ben. Az export 2017-ben 3,1 millió tonnára emelkedett, ami 5,4% -os növekedést jelent 2016-hoz képest.

konzulatacio
Konzultáció

Vegyen részt a kerámia és porcelánedények kioldási értékének szabályozására készülő rendelkezések előkészítésében.

ambiente-2019
Ambiente 2019

Február 8-12. között design újdonságok, legújabb trendek, mindenekelőtt szakmai rendezvények várják az érdeklődőket az Ambiente-n,

bolgod-uj-evet
Bolgod Új Évet

A Magyar Kerámia Szövetség elnöksége sikerekben gazdag Bolgog Új Évet kíván minden a kerámiaiparban dolgozó kollegának. 

leveltari-egyuttmukodes
Levéltári együttműködés

A MAKESZ megállapodást írt alá a Magyar Nemzeti Levéltárral, hogy az általa őrzött levéltári anyagokat, dokumentumokat elérhetővé teszi a MAKESZ által megbízott kutatók részére.

lehetosegek-japanba
Lehetőségek Japánba

Decemberben ratifikálják az EU és Japán közötti átfogó szabadkereskedelmi megállapodást, amely segíti a kerámia termékek piacrajutását is.

uj-helyzet-
FCM változás 2020-tól

Új helyzet állt elő az élelmiszerekkel érintkező csomagolóanyagok - kerámia edények -  kioldási értékének szabályozásában.

50-eves-az-imerys
50 éves az Imerys

Öt évtizede kezdete meg termelését a hódmezővásárhelyi székhelyű, akkor az Alföldi Porcelángyár üzemegységeként működő tűzálló anyagokat gyártó üzem.

uj-taggal-bovultunk
Új taggal bővültünk

Új taggal bővült Szövetségünk az Algyő Iparipark Kft. Kerámia Üzemével, amely 1992 óta gyárt műszaki kerámiákat ebben a térségben

hamisitottak-a-porcelant
Porcelánt hamisítottak

Hamis Hollóházi porcelánok készítése és forgalmazása miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói.

tecnargilla
Tecnargilla

A Tecnargilla-t, Európa legfontosabb épületkerámiai technológiai vásárát ez év szeptember 24-28 között rendezik Riminben.

palyazat-technologiara
Pályázat technológiára

Megjelent a mikro és középvállalkozások részére a "versenyképesség növelése adaptív technológiai és innováció révén" elnevezésű pályázat

Memory usage: 14.73 MB
Memory peak usage: 15.00 MB
Instances: system,frontend,common
Loaded class declarations: 129
Available class declarations: 154
Directories browsed for new classes: 0
»
Log: 0 (0, 0)
Time: 0.401 s
Memory: 14.73 MB (15.00 MB)
Cache hits: 18
DI: 21 (25)
Autoloader: 129 (154)