szigorubb-domping
Szigorúbb dömping

Az EU Parlament és a Tanács szigorú dömping szabályozást fogadott el a munkahelyek védelmében Kína WTO tagságára reagálva.

europa-ujraiparositasa
Európa újraiparosítása

A CerameUnie és további 118 európai ipari szövetség irt alá október végén egy dokumentumot, amely egy új európai ipari stratégiát vázol fel.

dizajn-het
Dizájn hét

Mi, akik a kerámiával - agyaggal, porcelánnal - és szilikát testvéreivel - az üveggel és a betonnal - foglalkozunk, napi kapcsolatba vagyunk a dizájnnal

munkerohiany
Munkerőhiány

A kerámiapart is elérte a képzett és/ vagy képezhető munkaerő hiánya, ami számos vállalatnál érzékelhetően a további növekedés gátjává vált

ujra-indul
Újra indul

Az Európa Parlament zöld utat adott a kormányokkal folytatandó tárgyalásokra a dömpingellenes szabályok szigorítása érdekében.

tudomanyos-konferencia
Konferencia kerámiáról

Július 9- 12 között tartja meg - történetében először Budapesten - az Európai Kerámia Szövetség tudományos konferenciáját.

ets-egyeztetesek
ETS egyeztetések

Megkezdődtek az üvegházhatású gázok kibocsátásának - ETS -   2020 utáni reformjának trialógus egyeztetései a EU szerveztet között

epitoipar-2017
Építőipar 2017

A MÉASZ elnöke szerint az építőipari piaci élénkülése a beruházói igények növekedése a jellemző 2017 első negyedévében

uj-modszertan
Új módszertan

Továbbfejlesztett adatbázissal, új módszertannal osztályozza a kis- és középvállalkozásokat a Központi Statisztikai Hivatal.

globalis-elorejelzes-2021-ig
Előrejelzés 2021-ig

Researech and Markets piackutató cég tanulmányában felvázolta a legdinamikusabb fejlődési potenciával rendelkező kerámiaipari területeket.

szamadas
Számadás

A 2007-2013 évi EU-s periódusban Magyarországra 9.883,8 Mrd forint kifizetés történt, ebből vállalkozás fejlesztésre 1.183 Mrd Ft jutott.

kozos-allaspont
Közös álláspont

Együttes fellépés a rákkeltő anyagokra és mutagénekre vonatkozó 2004/37/EK irányelv (CMD) folyamatban lévő módosításával kapcsolatban.

az-olaszok-fellelegeztek
Olaszok fellélegeztek

Az olasz kerámia burkológyártók történetében a 2016-os esztendő pozitív eredménnyel zárult. A jövőbe is optimistán tekintenek.

tul-szabalyoz-a-reach-
Túl szabályoz a Reach ?

Számos vegyipari vállalat kérte, hogy az EU illetékes bizottságai tekintsék át a REACH szabályozás keretében bevezetett rendeleteket és javaslatokat.

kinai-vitarendezes
Kínai vitarendezés

Veszélyben lehet az európai kerámiaipar amennyiben Kína korlátok nélkül megkapja a WTO tagsággal járó piacgazdasággal státuszt

macsoi
Kályhás konferencia

A Magyarországi Cserépkályhások Kandallóépítők-és Gyártók Országos Ipartestülete ez év március 3-4 én Budapesten.

garantalt-berminimum
Garantált bérminimum

2017. január 1-jétől jelentősen változott a minimálbér és a garantált bérminimum. Sok esetben azonban nehezen dönthető el, hogy mi jár az érintett dolgozónak.

makesz-europai-tag
MAKESZ európai tag

A Magyar Kerámia Szövetség ez év februárjában hivatalosan is felvételt nyert az Európai Kerámia Szövetség (CerameUnie) FEPF szervezetébe.

Memory usage: 14.70 MB
Memory peak usage: 14.97 MB
Instances: system,frontend,common
Loaded class declarations: 129
Available class declarations: 146
Directories browsed for new classes: 0
»
Log: 0 (0, 0)
Time: 0.454 s
Memory: 14.70 MB (14.97 MB)
Cache hits: 18
DI: 21 (25)
Autoloader: 129 (146)