tuzallo-konferencia
Tűzálló konferencia

„The Carbon Challenge: Lépések és ugrások a jövő kezelésében" címmel kerül megrendezésre a 18. UNITECR a tűzállóanyagok nemzetközi konferenciája.

fejleszes-a-villeroynal
Fejlesztés a Villeroynál

Több mint 5,3 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre az elmúlt időszakban a Villeroy & Boch a hódmezővásárhelyi gyárában.

co-kvota-ado
CO kvóta-adó

A július 17-én megjelent rendelet értelmében a Zalakerámia és a Villeroy&Boch vállatokat érintettek az új adó fizetésében.

herendi-serleg
Herendi serleg

A Herendi Porcelánmanufaktúra újra elkészítia 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj győztesének, Max Verstappennek járó serleget.

leall-a-gyartas-tofejen
Leáll a gyártás Tófejen

Csoportos létszámleépítést hajt végre tófeji gyáránál a Zalakerámia osztrák tulajdonosa, a Lasselsberger Csoport.

irany-az-55-
Irány az 55 %

„Irány az 55%!": a Tanács a 2030-ra vonatkozó éghajlat-politikai célkitűzések teljesítését célzó kulcsfontosságú jogszabályokat fogadott el

szakma-sztarja
Szakma Sztárja

Szövetségünk április 24.-én részt a Szakma Sztárja rendezvényén, amelyet ezúttal is Hungexpo területén tartanak 

banyajaradek
Bányajáradék

A 39/2023.(II.16.) Korm. rendelet módosítása egy bizonyos árszint felett kiegészítő bányajáradék fizetésére kötelezi a kerámiacsempe és lap gyártásával foglalkozó hazai vállalatokat.

unesco-felterjesztes
Unesco felterjesztés

Újra indul a magyarországi fazekasság továbbélő hagyományát, emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív UNESCO listájára történő felvételének eljárása

antidomping-vamok
Dömping vámok

Az EU az ágazat panaszát figyelembe véve dömping vámokat szabott ki az Indiából és Törökországból beérkező csempékre.

csokkent-a-gaz-ara
Csökkent a gáz ára

Az év végi GasINDUSTRIAL adatai szerint az európai piacok átlagos spot földgáz ára 35,2%-kal 87,16 €/MWh-ra esett, ami 47,31 €/MWh alacsonyabb, mint az előző két hétben.  

boldog-uj-evet-2023
Boldog Új Évet 2023

Minden kedves a kerámiaiparban dolgozó és annak tevékenysége iránt érdeklődő és támogató kollégáknak sikeres és boldog új esztendőt kívánunk a 2023. évben